Robotzeehond Paro wordt in tehuizen volop ingezet om ouderen te kalmeren. In scholen helpt robotkabouter Kaspar autistische kinderen emoties te herkennen. En in sommige bordelen kun je voor zo’n 80 euro het bed delen met seksrobot Harmony.
Na tientallen jaren experimenteren kunnen wetenschappers eindelijk robots bouwen die in staat zijn met mensen om te gaan. Deze sociale robots wandelen nu in rap tempo ons leven binnen. Bereid je dus maar voor op steeds verdergaande interactie met menselijke machines.
Dit boekje geeft een toegankelijk overzicht van de vele manieren waarop sociale robots ons de komende jaren zullen helpen. Ook behandelt het de schaduwzijde van deze robotrevolutie. Als machines veel menselijke taken gaan overnemen, wat blijft er dan van ons over?
Sinds 2017 brengt New Scientist de boekenserie Pocket Science uit. Deze boekjes op pocketformaat praten u in honderd pagina’s op toegankelijke wijze bij over actuele wetenschappelijke onderwerpen, zoals ‘Stel, je bent een Virus’, ‘Multiversum’, ‘Grensverleggende Getallen’ en ‘de Fusiedroom’.
U kunt op deze serie ook een abonnement nemen. U ontvangt dan de komende drie delen bij verschijning automatisch thuis voor slechts € 30,50 (i.p.v. € 36,-), een korting van 15 procent!
Sociale robotica is ook beschikbaar als luisterboek, bijvoorbeeld op Luisterrijk.